Høst retreat

Tid for Sjelen med Mindfulness & Qigong

Tema: Å gi slipp

17. – 20. oktober 2024

Om høsten gir trærne –  uten den minste motstand – slipp på løvet. Gir slipp på sin vakre sommerdrakt og blir stående alene i sin nakne styrke og sårbarhet. Vi mennesker har en tendens til å holde fast på ting, på mennesker og gamle tanke- og følelsesmønstre – på tross av at det i sin essens er til ingen verdens nytte – og til og med kan være ødeleggende, både for oss selv og våre relasjoner.

Via mindfulness, bevegelse, pust og hjertets dypere intelligens søker vi inn mot et slipp og en avspenning i kropp, sinn og hjerte. Når vi gir slipp på det som er forbi, på det som ikke lenger tjener oss, blir det plass til at en stille og forfriskende klarhet kan avdekkes i oss. Vi kan komme i kontakt med en naturlig ro, og en iboende indre stillhet og glede som er vårt vesens kjerne.

I løpet av dagene vil vi undersøke og reflektere over disse spørsmål:

Hva bærer du på som du trenger å gi slipp på?

Hvordan gi slipp på det som ikke tjener deg, som ikke gjør deg godt?

Hva hindrer deg i å gi slipp?

Hva mister du ved å gi slipp?

Hva skjer i deg og med deg når du gir slipp?

Kurssted:

Birgittatun – kursgården i Tvedestrand kommune på Sørlandet- ligger skjermet til i naturskjønne omgivelser, med skog, elver og vann i nærheten. Skogen inviterer til rolige turer, og vannet inviterer til et forfriskende bad.

Birgittatun, et nydelig sted for rekreasjon, inspirasjon, undervisning og sunn mat. Hagen er variert med sitteplasser og små stier rundt på området, som for det meste er vill natur. Her er god plass til å slå opp telt om en skulle ønske det.

Det er tre hus på Birgittatun: Gjesteavdeling med enkeltrom og dobbeltrom, kurslokale og spisesal med oppholdsrom. Alle husene har bad med WC  og dusj.

Maten er velsmakende vegetarmat, mesteparten er økologisk. Kjøkkenet kan ta hensyn til gluten- og melkeallergi.

Det er ingen TV og radio på stedet for gjester.

Datoer:
Ankomst Birgittatun torsdag 17. oktober mellom kl. 16:30 og 18:30. Retreatet slutter søndag 20. oktober etter lunsjen kl.13:00. Avreise før kl. 15:00.

Pris:
Ialt kr. 5.900,- som inkluderer: Undervisning, kost og losji. Tillegg for enkeltrom kr. 800,-. Din plass er sikret ved innbetalt depositum kr. 1000,- Etter 17. september er påmeldingen økonomisk bindende. Praktisk informasjon og deltakerbetingelser tilsendes ved påmelding. Du må selv sørge for din reise til og fra retreat-stedet.

Påmeldingsfrist:
Senest 17. september. Etter det ta kontakt for evt. ledig plass.

Retreatet inneholder:

  • Enkle qigong- og pusteøvelser.
  • Mindfulness- & meditasjonspraksis
  • Energiforståelse.
  • Hjertets iboende intelligens, stillhet og åpenhet.
  • Refleksjon og indre utforskning.
  • Naturen som læremester

Program for dagene, med forbehold om endringer:

På ankomstdagen blir det innkvartering. Mat serveres kl. 18:30. Introduksjon til innhold i retreatdagene kl. 19:30 – ca. 21:00

07:30 – 8:30 En god start på dagen med Qigong og Meditasjon
08.30 – 9.30 Frokost
10:00 – 13:00 Undervisning, praksis og tepause.
13:00 – 16:30 Lunsj og egen tid: hvile, lese, skrive, tegne, male, lytte til musikk, fotograferer, tur i skog og mark alene eller sammen.  Sykler kan leies. Te og snacks kl. 15:30.
16:30 – 18:00 Meditativ praksis
18:00 – 19:00 Middag
19:30 – 21:00 Meditativ praksis

Retreatet er en utviklingsreise innover i deg selv i ditt eget tempo. Egner seg for alle, som ønsker å lærer nyttige verktøy for indre vekst og balanse. Og for alle som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, og som kunne tenke seg å få en dypere forståelse av seg selv som menneske. Jeg gjør oppmerksom på at det er et utviklings- og inspirasjons retreat og ikke terapi, men kan ha terapeutisk effekt ved å gi økt forståelse og selvinnsikt.

Det er levende formidling, dvs deler av retreatet skapes ut fra det som oppstår mellom oss som er til stede. Du kan delta så ofte du trenger og ha stort personlig utbytte der du er, akkurat nå i livet ditt.

Veibeskrivelse:

Tog: Ta tog til Vegårshei. Det er en halv times kjøretur med drosje. Flere kommer ofte samtidig, gir redusert kostnad. Telefon til Tvedestrad drosjesentral: 37162266

Buss: Ta buss til Grenstøl, Tvedestrand. Det er 10  minutters kjøretur med drosje.

Fly: Ta fly til Kjevik eller Torp. Følg buss fra Kjevik til Arendal, og derfra til Grenstøl i Tvedestrand, eller fra Torp til Grenstøl i Tvedestrand.

Bil: Ta av fra E-18 i Grenstølkrysset, Tvedestrand, avkjøring 67. Følg veien rett frem gjennom 3 rundkjøringer, til du kommer ned mot Grisen storsenter ved en ekstra rundkjøring. Ta til venstre i rundkjøringen, vei nr. 421. Etter et par hundre meter, ved Amtmanssvingen Motorsenter, sving nedover til høyre mot Sanvad. Følg veien et par km og ta av til venstre mot Skjerkholt. Ta så andre vei til venstre. Det er rett etter asfaltvei blir grusvei. Følg veien som etterhvert har gress på midten, og svinger rundt en kolle mot venstre, og så er du på tunet.

Postadresse: Skjerkholtveien 104, 4900 Tvedestrand

Link til kart: 

For mer informasjon og/eller spørsmål ta kontakt.

Tilbakemeldinger fra deltakere på tidligere retreat kan gi deg et inntrykk av nytteverdien i et slikt opphold:

Lilli-Anne, 53 år. Spa for Sjelen! Å delta på retreat er det lureste jeg noen gang har brukt penger på. Det har gitt meg mer forståelse av viktigheten av å ta vare på mitt indre sjelsliv, i stedet for å ignorere følelser forbundet med opplevelser som en til tider må gå gjennom. Dette skulle jeg gjort for mange år siden, da hadde jeg nok taklet livets utfordringer på en bedre måte.

Anne, 42 år. Tusen takk for noen gode lærerike meditative dager i stille nærvær. Nydelige omgivelser, inspirerende undervisning og passe stor gruppe.

Elisabeth, 38 år. Et bevisstgjørende og nyttig opphold for meg. Godt med flere dager i langsomhet med tilstedeværelse i kropp og pust. Gode verktøy å ta med seg videre i hverdagen.

Anita, 52. Takk for nydelige dager i stillhet og ro. En god plass å komme til og bli fylt opp med ro og stillhet. Her var kjærlighet i veggene. Super mat. Sekken ble fylt med gode tanker, gode menneskemøter, ord og øvelser som jeg tar med meg videre på min vei. Fikk i løpet av 4 dager kjenne på hvordan pusten og stillheten gir styrke langt inn i sjela. Gleder meg å puste videre!

Mari, 48 år. Solid og innsiktsfull veiledning. God mat. Flotte omgivelser . Det ble lagt til rette for å møte seg selv i den grad at retreaten ble en port inn til starten på det som ser ut for å være en positiv og varig endring i meg selv og i rutiner.