Høst retreat

Tid for Sjelen med Mindfulness & Qigong

Tema: Å gi slipp

20. – 23. oktober 2022

Om høsten gir trærne –  uten den minste motstand – slipp på løvet. Gir slipp på sin vakre sommerdrakt og blir stående alene i sin nakne styrke og sårbarhet. Vi mennesker har en tendens til å holde fast på ting, på mennesker og gamle tanke- og følelsesmønstre – på tross av at det i sin essens er til ingen verdens nytte – og til og med kan være ødeleggende, både for oss selv og våre relasjoner.

Via mindfulness, bevegelse, pust og hjertets dypere intelligens søker vi inn mot et slipp og en avspenning i kropp, sinn og hjerte. Når vi gir slipp på det som er forbi, på det som ikke lenger gagner oss, blir det plass til at en stille og forfriskende klarhet kan avdekkes i oss. Vi kan komme i kontakt med en naturlig ro, og en iboende indre stillhet og glede som er vårt vesens kjerne.

I løpet av dagene vil vi undersøke og reflektere over disse spørsmål:

Hva bærer du på som du trenger å gi slipp på?

Hvordan gi slipp på det som ikke tjener deg, som ikke gjør deg godt?

Hva hindrer deg i å gi slipp?

Hva mister du ved å gi slipp?

Hva skjer i deg og med deg når du gir slipp?

Kurssted:

Prestegården retreat-sted ligger helt sør i Norge, på Vigmostad i Lindesnes kommune. Tilbaketrukket fra det brusende havet og det pulserende byliv, omkranset av åser som om vinteren er kledd i hvitt. Elva Audna renner stille forbi. Det er gode muligheter for turgåing i skog og mark. Den nydelige hagen er stor og inndelt i forskjellige soner, hvor du kan finne din egen hvileplass.

Stedet byr på perfekte kursomgivelser for stillhet og hvile, refleksjon og næring for kropp og sjel.

På retreatet bor du i gjestehuset hvor alle soverom er nye, enkle og estetiske og har eget bad. Det er både enkelt- og dobbeltrom. I gjestehuset finnes også en koselig oppholdsstue med kjøkken hvor du kan lage deg en kopp te, om du ønsker det.

Det er ikke TV eller radio på stedet. Mulighet for nettilgang i hovedhuset der spisestue og oppholdsrom m.m. befinner seg.

Datoer:
Ankomst Prestegården torsdag 20. oktober før kl.18.30. Retreatet slutter søndag 23. oktober etter lunsjen kl.13.00. Avreise før kl.16.00.

Pris:
Ialt kr. 5.750,- som inkluderer: Undervisning, kost og losji. Tillegg for enkeltrom kr. 800,-. Din plass er sikret ved innbetalt depositum kr. 1000,- Etter 20. september er påmeldingen økonomisk bindende. Praktisk informasjon og deltakerbetingelser tilsendes ved påmelding. Du må selv sørge for din reise til og fra retreat-stedet.

Påmeldingsfrist:
Senest 20. september. Etter det ta kontakt for evt. ledig plass.

Retreatet inneholder:

  • Enkle yoga- og pusteøvelser.
  • Mindfulness- & meditasjonspraksis
  • Qigong praksis – å gi slipp i bevegelse.
  • Energiforståelse.
  • Hjertets iboende intelligens, stillhet og åpenhet.
  • Refleksjon og indre utforskning.
  • Naturen som læremester

Program for dagene, med forbehold om endringer:

På ankomstdagen blir det innkvartering fra kl. 18.30. Mat serveres kl. ca. 18.30. Introduksjon til innhold i retreatdagene kl. 19.30 – ca. 21.00

07.30 – 8.15 En god start på dagen med rolige strekkøvelser og meditasjon
08.30 – 9.30 Frokost
10.00 – 13.00 Undervisning, praksis og pause
13.00 – 16.00 Lunsj og egen tid: hvile, lese, skrive, tegne, male, lytte til musikk, fotograferer, tur i skog og mark alene eller sammen.
16.00 – 17.45 Meditasjon & refleksjon
18.00 – 19.00 Middag
19.30 – 21.00 Undervisning og praksis

Retreatet er en reise innover i deg selv i ditt eget tempo. Egner seg for alle, som ønsker å lærer nyttige “helseverktøy” for balanse og avspenning i kropp, sinn og sjel. Og for alle som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, og som kunne tenke seg å få en dypere forståelse av seg selv som menneske. Jeg gjør oppmerksom på at det er et utviklings- og inspirasjons retreat og ikke terapi, men kan ha terapeutisk effekt ved å gi økt forståelse og selvinnsikt.

Det er levende formidling, dvs deler av retreatet skapes ut fra det som oppstår mellom oss som er til stede. Du kan delta så ofte du trenger og ha stort personlig utbytte der du er, akkurat nå i livet ditt.

Veibeskrivelse:

Tog: Stopp på Audnedal stasjon. Audnedal ligger på togstrekningen mellom Kristiansand og Stavanger. Drosje videre til Prestegården. Tlf drosje: 38 25 92 26 Mob: 41 41 58 99. Turen tar ca. 15 minutter. Flere hentes ofte samtidig, gir redusert kostnad.

Buss: Ta buss til Vigeland. Drosje videre til Prestegården. Tlf drosje: 38 25 92 26 Mob: 41 41 58 99. Turen tar ca. 15 minutter.

Bil: Kjør til Vigeland, mellom Mandal og Lyngdal. Ta av mot Sveindal i rundkjøringen med fyrtårn i midten. Kjør til Vigmostad, som ligger 16 km nord for Vigeland. Du tar av mot kirka og Prestegården like før barneskolen i sentrum av bygda. Kryss elva og se Prestegården på høyre hånd når du er på broa.

Postadresse: Prestegården, Vigmostad, 4520 Lindesnes

Link til kart:

https://www.google.no/maps/@58.200297,7.338524,12z

For mer informasjon og/eller spørsmål ta kontakt.

Tilbakemeldinger fra deltakere på tidligere retreat kan gi deg et inntrykk av nytteverdien i et slikt opphold:

Lilli-Anne, 53 år. Spa for Sjelen! Å delta på retreat er det lureste jeg noen gang har brukt penger på. Det har gitt meg mer forståelse av viktigheten av å ta vare på mitt indre sjelsliv, i stedet for å ignorere følelser forbundet med opplevelser som en til tider må gå gjennom. Dette skulle jeg gjort for mange år siden, da hadde jeg nok taklet livets utfordringer på en bedre måte.

Anne, 42 år. Tusen takk for noen gode lærerike meditative dager i stille nærvær. Nydelige omgivelser, inspirerende undervisning og passe stor gruppe.

Elisabeth, 38 år. Et bevisstgjørende og nyttig opphold for meg. Godt med flere dager i langsomhet med tilstedeværelse i kropp og pust. Gode verktøy å ta med seg videre i hverdagen.

Anita, 52. Takk for nydelige dager i stillhet og ro. En god plass å komme til og bli fylt opp med ro og stillhet. Her var kjærlighet i veggene. Super mat. Sekken ble fylt med gode tanker, gode menneskemøter, ord og øvelser som jeg tar med meg videre på min vei. Fikk i løpet av 4 dager kjenne på hvordan pusten og stillheten gir styrke langt inn i sjela. Gleder meg å puste videre!

Mari, 48 år. Solid og innsiktsfull veiledning. God mat. Flotte omgivelser . Det ble lagt til rette for å møte seg selv i den grad at retreaten ble en port inn til starten på det som ser ut for å være en positiv og varig endring i meg selv og i rutiner.