Italia-retreat

Tid for Sjelen i Italia

Velkommen på retreat med fordypelse i kropp, sinn og sjel

Dette arrangement har vært avholdt siden 2011 og tar nå en liten pause.

Under en retreat gir du deg selv en pause fra hverdagens rutiner og gjøremål. Å dra på retreat gir deg mulighet til å oppdage noe nytt i deg selv, mulighet til selvfordypelse. Denne selvfordypelsen kan gi indre ro, overskudd, klarhet og innsikt, slik at du i hverdagen står sterkere i deg selv, i kontakt med dine iboende ressurser, dine hjertekvaliteter og ditt indre liv. Du utvikler en evne til å ta vare på alle aspekter av deg selv, kropp, sinn og sjel.

Kurssted: Benedictinerklosteret ved Trevi i Umbria, Abbazia di San Pietro fra 1158 tilbyr perfekte kursomgivelser for fordypelse i kropp, sinn og sjel. Klosteret byr på velsmakende hjemmelaget italiensk mat, klosterhage, svale søyleganger og enkle estetiske rom.

Datoer: Ankomst klosteret torsdag ettermiddag 18. mai og avreise torsdag morgen 25. mai.

Kursavgift: Kr. 11.800,- som inkluderer: Undervisning, kost og losji i delt dobbeltrom – tillegg for enkeltrom kr. 2000,-. Utflukt med buss til den vakre middelalderby Assisi. Buss fra Roma Fiumicino flyplass til klosteret og retur 25. mai. Bussturen tar ca. 2,5 timer. Bussen går kl. 14.00 presist. Du må lande på Roma Fiumicini flyplass før kl. 13.00, så du har tid til å få din bagasje.

Du må selv arrangere din flyreise. SAS og Norwegian har rimelige flybilletter. Mange velger å ta samme fly som kursleder. Når jeg har bestilt flybillett sender jeg over flyinfo til de som ønsker det.

Din plass er sikret når du har innbetalt depositum: kr. 2000,- Restbeløp kr. 9800,- betales innen 10. april. Etter 10. april er påmeldingen økonomisk bindende. Ønskes enkeltrom er det lurt å være tidlig ute med bestilling.

Påmeldingsfrist: senest 10. april.

Denne videoen gir et nydelig inntrykk av kursomgivelsene:

Vi har hele klosteret for oss selv under oppholdet.

Retreatet passer for alle som ønsker å lærer nyttige ”helseverktøy” for balanse og avpenning i kropp, sinn og sjel. Og for alle som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, og som kunne tenke seg å få et bredere perspektiv på seg selv som menneske.

For mer informasjon og/eller spørsmål ta kontakt. Du kan ved forespørsel få tilsendt yteligere praktisk info og detaljert program for dagene, før du melder deg endelig på.

Retreatet inneholder:

  • Helseverktøy for kropp, sinn og sjel.
  • Energiforståelse.
  • Enkle Qigong- og åndedrettsøvelser.
  • Nærværstrening med mindfulness og meditasjon – å leve her og nå.
  • Å lytte til hjertet – din indre veiviser.
  • Selvhealing og indre utforskning.
  • Fantastisk hjemmelaget italiensk mat.
  • Heldagsutflukt til den vakre middelalderbyen Assisi. Mandag 22. mai kl. 10.00-18.00

Program for dagene, med forbehold om endringer:

Torsdag ettermiddag blir det ankomst med lett servering, omvisning, innkvartering fra kl. ca. 17.00. Middag kl. 19.00.

07.30 – 8.15  En god start på dagen med Qigong og Meditasjon.
08.30 – 9.30  Frokost
10.00 – 13.30  Undervisning, praksis og pause med kaffe/te, frukt og kjeks m.m.
13.30 – 17.30  Lunsj og egen tid: hvile, lese, skrive, tegne, male, fotograferer, gåtur til nærmeste middelalderlandsby Trevi med koselige butikker og kafeer, tur i fjellet, lån en sykkel, nyt oppbyggende ettermiddager ved bassenget m.m.
17.30 – 18.30  Meditasjon.
19.00 – 20.30  Middag.
20.30 – 22.00  Program eller fri.

Tilbakemeldinger fra deltakere på retreat i Italia:

Kvinne, 48 år. Susanne skaper en trygg og kjærlig ramme for vekst og fordypning. Jeg tror aldri jeg har vært så nær meg selv som den uken på klosteret med henne.

Kvinne 57 år. Tusen takk for en nydelig retreat! Jeg følte meg “helere” enn på lenge. Kjente at roen og stillheten fulgte meg i mange dager etterpå. Jeg er blitt mer oppmerksom og sensitiv på følelsene mine. Hjertet er mer med meg i hverdagen og jeg er mer tilstede i det jeg gjør. Jeg søker mer og mer ro og stillhet i naturen. Qigong øvelser og meditasjon er blitt viktige for meg hver dag, og gir meg en indre glede over livet.

Kvinne, 38 år. Det var en veldig god retreat for meg. Det å “stoppe” hverdagen og gå ut av den noen dager, få pustet ordentlig, sovet, roet ned og ikke minst lært mye og reflektert over mitt liv var viktig og veldig fint. Jeg opplevde nettopp det – at jeg fikk til det. Det jeg likte spesielt godt var din måte å lede det på. Du skulle ikke “selge” noe eller “frelse” noen – det ble et veldig godt møte uten forpliktelser. Det var nok også derfor jeg fikk ro til å nå bedre inn i meg selv også. Det var også nydelige mennesker å være sammen med, en kjærlighet og en omtanke som preget hele oppholdet. Jeg har faktisk klart å meditere hver morgen etter retreaten. Jeg står opp 20 minutter før (forferdelig når klokken ringer så tidlig), men jeg får en så god start på dagen. Jeg opplever at det å gjøre bevegelser, mens jeg mediterer hjelper meg med pust og fordypning. Jeg blir mindre rastløs. Så jeg har virkelig lært noe jeg nå bruker i min hverdag. Jeg mener selv, at jeg ikke stresser meg like mye opp i min hektiske jobbhverdag som før retreaten. Jeg tar heller noen ekstra dype pust og roer hodet.

Kvinne, 46 år. «Etter fleire kurs i Qigong hos Susanne visste eg at Kloster-retreat, med ho, var eg i trygge hender. Utan innsikt i meditasjon men med eit ønskje om å finne ein sti i i kvardagen sto opphald i kloster heilt klart for meg. Ei veke der eg var til for meg sjølv. Dette vart ei sterk oppleving! Frå å vera den tilsynelatande utåtvente og serviceminded kvinna fekk eg kjenne på innsida av meg sjølv. Den er mjuk, fargerik, men også einsam. Å føle fellesskapet var ei sterk oppleving og eit sakn som finnes i meg. Vi menneskjer er tilsynelatande sterke men akk så einsame om vi føler vi står aleine. Klosteropphaldet var ei veke med inspirasjon, læring og vera kring seg sjølv og eg tar dette med meg heim. Eg er tryggare i meg sjølv og kan møta menneska rundt meg med ei ufatteleg glede og positivitet, som er enda sterkare enn då eg drog.

Kvinne, 44 år. Fantastisk reise eg har hatt med dykk i Italia. Eg har masse positiv energi og en fin flyt i kroppen. Det beste er den fysiske bevegelse eg har fått tilbake, men også den mentale tilstanden.

Kvinne, 54. Et flott opphold og kurs på alle måter, så tusen takk for det.

Kvinne, 35. Jeg kjenner ennå på den gode energien som var i klosteret! Godt å få påfyll og inspirasjon til videre arbeid.

Kvinne, 66 år: Tusen takk for en fantastisk reise i selvinnsikt. Det tar tid til og fordøye alle inntrykk, men at turen var “prikken over i`en” er helt sikkert.