Om Qigong

Healing Qigong & Sheng Zhen Gong

Healende øvelser og meditasjoner for kropp, sinn og sjel, med kinesisk opprinnelse. Hensikten er å få mer energi og indre ro, og å forebygge ubalanse, ved å øke flyten av livsenergi (qi) i kroppen. Qigong er energimedisin – qi-energien er medisinen. Når vi praktiserer healende øvelser og meditasjoner arbeider vi med kroppens subtile energi – qi-energien. Ved regelmessig praksis kan Qi – livsenergien, strømme gjennom kropp, sinn og sjel med en rensende, helsebringende og livgivende kraft. Qigong er meditasjon i bevegelse, og øker din evne til å være til stede i kropp og sinn og i livets små og store øyeblikk.
Passer for de fleste, uansett alder og fysisk form og er enkel å praktisere i hverdagen på egen hånd.
Qigong er et verktøy hvor du selv kan bidra til å gjøre noe med egen helhetlige helse.

Etter kursene har du verdifulle og nyttige redskaper som du lett kan integrere i hverdagen til ivaretakelse av hele deg; kropp, sinn og sjel.

Kursene er for nybegynnere og henvender seg til alle med ønske om og interesse for å lærer seg dette “helseverktøy”. Egner seg også for tidligere deltakere som ønsker å fordype sin praksis.

Qigong, meditasjon og mindfulness har ved regelmessig trening stor effekt på kropp, sinn og sjel. Utenom den helsemessige og bevisstgjørende effekt blir du mer nærværende i din kropp og i ditt indre og ytre liv. Det kalles så fint å kultivere det sjelelige nærvær i kroppen. Det er her og nå ditt liv folder seg ut fra øyeblikk til øyeblikk.