Sommer retreat

Tid for Sjelen med Mindfulness & Qigong

Tema: Å være i relasjon til seg selv, andre og livets essens.

24. – 28. juli

På denne retreaten drar vi nytte av den vitale kraften som finnes i oss og rundt oss på denne årstiden. Utenom livgivende øvelser og nærværsmeditasjoner vil vi utforske hjertes iboende potensial for glede, indre visshet og en oppbyggende og givende relasjon både til oss og til andre. Vi vil også se inn i hva som eventuelt står i veien for dette, og hva vi kan gjøre med det.

En retreat med en åndelig innfallsvinkel. Det er levende formidling, dvs. deler av retreatet skapes ut fra det som oppstår mellom oss som er til stede. Du kan delta så ofte du trenger og ha stort personlig utbytte der du er, akkurat nå i livet ditt.

I løpet av dagene vil vi undersøke og reflektere over disse spørsmål:

Hvordan er din relasjon til deg selv?

Hvordan er din relasjon til andre – nære og fjerne relasjoner?

I din relasjon til andre hva savner/lengter du etter?

Hvordan skape en god relasjon, både til deg selv og andre?

Den dypere betydning av dette sitatet: ”To heal the space between us”

Kurssted:

Birgittatun – kursgården i Tvedestrand kommune på Sørlandet – ligger skjermet til i naturskjønne omgivelser, med skog, elver og vann i nærheten. Skogen inviterer til rolige turer, og vannet inviterer til et forfriskende bad.

Birgittatun, et nydelig sted for rekreasjon, inspirasjon, undervisning og sunn mat.
Hagen er variert med sitteplasser og små stier rundt på området som for det meste er vill natur. Her er god plass til å slå opp telt om en skulle ønske det.

Det er tre hus på Birgittatun: Gjesteavdeling med enkeltrom og dobbeltrom, kurslokale og spisesal med oppholdsrom.
Alle husene har bad med WC og dusj.

Maten er velsmakende vegetarmat, mesteparten er økologisk. Kjøkkenet kan ta hensyn til gluten- og melkeallergi.

Det er ingen TV og radio på stedet for gjester.

Datoer:
Ankomst Birgittatun onsdag 24. juli mellom kl. 16:30 og 18:30. Retreatet slutter søndag 28. juli etter lunsjen kl.13:00. Avreise før kl. 15:00.

Pris:
Ialt kr. 6900, – som inkluderer: Undervisning, kost og losji i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom kr. 800,-  Din plass er sikret ved innbetalt påmeldingsavgift kr. 1000,- Etter 10. juni er påmeldingen økonomisk bindende. Praktisk informasjon og deltakerbetingelser tilsendes ved påmelding. Du sørge selv for din reise til og fra retreat-stedet.

Påmeldingsfrist:
Senest 24. juni – Etter det ta kontakt for å hører om det er ledig plass

Retreatet inneholder:

  • Qigong praksis – nærvær i bevegelse
  • Mindfulness- & meditasjonspraksis
  • Energiforståelse
  • Å lytte til hjertet – din indre veiviser
  • Refleksjon og indre utforskning
  • Kognitiv psykologi: Å bli bevisst hvordan vår indre dialog påvirker livskvalitet og hvordan vi relaterer til oss selv, andre mennesker og til den verden vi lever i
  • Livskunnskap og tidløs visdom som støtte på livets reise
  • Naturen som læremester

Program for dagene, med forbehold om endringer:

På ankomstdagen blir det innkvartering. Mat serveres kl. 18:30. Introduksjon til innhold i retreatdagene kl. 19:30 – ca.21:00

07:30 – 8:15 En god start på dagen med Qigong og meditasjon.
08:30 – 9:30 Frokost
10:00 – 13:00 Undervisning og praksis inkl tepause
13:00 – 16:30 Lunsj og egen tid: hvile, lese, skrive, tegne, male, lytte til musikk, fotografere, tur i skog og mark alene eller sammen, bading i elva. Sykler kan leies. Te og snacks kl. 15:30.
16:30 – 18:00 Meditativ praksis
18:00 – 19:00 Middag
19:30 – 21:00 Meditativ praksis

Når været tillater det vil vi gjøre Qigong- og mindfulnessøvelser utendørs.

Retreatet er en utviklingsreise innover i deg selv i ditt eget tempo. Egner seg for alle, som ønsker å lærer nyttige verktøy for indre vekst og balanse. Og for alle som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, og som kunne tenke seg å få en dypere forståelse av seg selv som menneske. Det er et utviklings- og inspirasjonsretreat og ikke terapi, men kan ha en terapeutisk effekt ved å gi økt forståelse og innsikt. 

Retreat med en åndelig innfallsvinkel. Det er levende formidling, dvs deler av retreatet skapes ut fra det som oppstår mellom oss som er til stede. Du kan delta så ofte du trenger og ha stort personlig utbytte der du er, akkurat nå i livet ditt.

Veibeskrivelse:

Tog: Ta tog til Vegårshei. Det er en halvtimes kjøretur med drosje. Flere kommer ofte samtidig, gir redusert kostnad. Telefon til Tvedestrad drosjesentral: 37162266

Buss: Ta buss til Grenstøl, Tvedestrand. Det er ti minutters kjøretur med drosje.

Fly: Ta fly til Kjevik eller Torp. Følg buss fra Kjevik til Arendal, og derfra til Grenstøl i Tvedestrand, eller fra Torp til Grenstøl i Tvedestrand.

Bil: Ta av fra E-18 i Grenstølkrysset, Tvedestrand, avkjøring 67. Følg veien rett fram gjennom 3 rundkjøringer, til du kommer ned mot Grisen Storsenter ved en ekstra stor rundkjøring. Ta til venstre i rundkjøringen, vei nr.421. Etter et par hundre meter, ved Amtmanssvingen Motorsenter, sving nedover til høyre mot Sandvad. Følg veien et par km og ta av til venstre mot Skjerkholt. Ta så andre vei til venstre. Det er rett etter at asfaltvei blir grusvei. Følg veien som etter hvert har gress på midten, og svinger rundt en kolle mot venstre, og så er du på tunet.

Postadresse: Skjerkholtveien 104
4900, Tvedestrand.

Link til kart:   GOOGLE MAP

For mer informasjon og/eller spørsmål ta kontakt.

Tilbakemeldinger fra deltakere på sommer retreat:

Annette, 49 år. Det var godt å komme hjem etter flere dager med å “lytte innover”. Jeg opplever at dagene har gjort meg godt. Det har satt i gang tankeprosesser som nok har lagt “til modning” en stund.

Veronika, 39 år. Veldig givende. Sommerretreatet ble et vendepunkt for min del.

Anne Karin, 51 år. Takk for fint retreat og mange nyttige verktøy for kropp og sjel. Jeg har drukket vann og gått barfot i gresset nesten hver morgen siden retreaten. Barna som jeg jobber med til daglig nyter godt av gleden og entuisiasmen, som jeg bærer med meg etter retreaten. Tusen takk Susanne.

Elin, 50 år. Tusen takk for inspirerende samvær. Du er en mester i å holde kurs og formidle, se og lytte. Gooooood to know you! Takk for du er du, og nytt din suksess med dine vellukka retreats.

Hege, 38 år. Retreaten på Sørlandet gjorde så godt. Susanne ledet oss gjennom noen dager som ga rom til å åpne og lytte til hjertet. Jeg kom nærmere nuet og meg selv. Det var vakre og trygge rammer på alle måter. En gave for kropp og sjel.

Lene, 48 år. Kjære Susanne, disse dagene tar jeg med meg som en skatt. Tusen takk.

Torill, 63. Sommer retreatet var inspirerende og nærende for kropp og sjel. Stillheten og roen som stedet har innbyr virkelig til “Tid for Sjelen”. Anbefaler retreatet på det varmeste.