Sommer retreat

Tid for Sjelen med Mindfulness & Qigong

Tema: Livsglede, universell kjærlighet og indre visshet

21. – 25. juli 2021

Sommeren er årstiden for å fylle på energilagrene med lys, frisk luft og næringsrike frukter, grønnsaker og bær. Energien er sterk og livgivende. Det er sansenes årstid, hvor det bys på et bredt spekter av farger, lyder og dufter. Naturen viser sitt fulle potensial og når sin fullstendige blomstring og modning.

Ifølge østens helsefilosofi er sommeren årstiden hvor hjerteenergien er mest aktiv. Vi har ofte mer energi og tiltakslyst, blir mer utadvendte og lekende, får lyst til å være mer sosiale. Hjertet rommer bl.a. glede, universell kjærlighet og intuitiv visshet, som er det du allerede vet, bare du tar deg tid til å lytte innover.

På denne retreaten drar vi nytte av den vitale kraften som finnes i oss og rundt oss på denne årstiden. Utenom livgivende øvelser og nærværsmeditasjoner vil vi utforske hjertes iboende potensial for glede, indre visshet og en oppbyggende og givende relasjon både til oss og til andre. Vi vil også se inn i hva som eventuelt står i veien for dette, og hva vi kan gjøre med det.

Et livssynsuavhengig retreat med en åndelig innfallsvinkel. Det er levende formidling, dvs. deler av retreatet skapes ut fra det som oppstår mellom oss som er til stede. Du kan delta så ofte du trenger og ha stort personlig utbytte der du er, akkurat nå i livet ditt.

Kurssted:

Prestegården retreat-sted ligger helt sør i Norge, på Vigmostad i Lindesnes kommune. Tilbaketrukket fra det brusende havet og det pulserende byliv, omkranset av grønnkledde åser. Elva Audna renner stille forbi. Det er gode muligheter for turgåing og bading i elva. Den nydelige hagen er stor og inndelt i forskjellige soner, hvor du kan finne din egen hvileplass.

Stedet byr på perfekte kursomgivelser for stillhet og hvile, refleksjon og næring for kropp og sjel.

På retreatet bor du i gjestehuset hvor alle soverom er nye, enkle og estetiske og har eget bad. Det er både enkelt- og dobbeltrom. I gjestehuset finnes også en koselig oppholdsstue med kjøkken hvor du kan lage deg en kopp te, om du ønsker det.

Det er ikke TV eller radio på stedet. Mulighet for nettilgang i hovedhuset der spisestue og oppholdsrom m.m. befinner seg.

Videoen gir et nydelig inntrykk av omgivelsene:

Datoer:
Ankomst Prestegården onsdag 21. juli før kl.18.30. Retreatet slutter søndag 25. juli etter lunsjen kl.13.00. Avreise før kl.16.00.

Pris:
Ialt kr. (pris kommer) – som inkluderer: Undervisning, kost og losji i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom kr. (pris kommer),-  Din plass er sikret når du har innbetalt depositum: kr. 1000,- Etter 21. juni er påmeldingen økonomisk bindende. Praktisk informasjon og deltakerbetingelser tilsendes ved påmelding. Du sørge selv for din reise til og fra retreat-stedet. Gjør oppmerksom på at endring i pris kan forekomme

Påmeldingsfrist:
Senest 22. juni 2021

Retreatet inneholder:

  • Enkle yoga- og pusteøvelser.
  • Mindfulness – nærværsmeditasjon for kropp og sanser.
  • Energiforståelse.
  • Å lytte til hjertet – din indre veiviser.
  • Qigong meditasjonen “Et åpent hjerte”
  • Selvhealing med Qigong.
  • Refleksjon og indre utforskning.
  • Kognitiv psykologi: Å bli bevisst hvordan det vi tenker – vår indre dialog – påvirker vår livskvalitet og hvordan vi relaterer til oss selv, andre mennesker og til den verden vi lever i.
  • Livskunnskap og tidløs visdom som støtte på sjelens reise.
  • Hvordan vi best tar vare på oss selv om sommeren.

Program for dagene, med forbehold om endringer:

På ankomstdagen blir det omvisning og innkvartering fra kl. 18.30. Mat serveres kl. ca. 18.30. Introduksjon til innhold i retreatdagene kl. 19.30 – ca.21.00

07.30 – 8.15 En god start på dagen med rolige strekkøvelser og meditasjon.
08.30 – 9.30 Frokost
10.00 – 13.00 Undervisning og praksis
13.00 – 16.00 Lunsj og egen tid: hvile, lese, skrive, tegne, male, lytte til musikk, fotograferer, tur i skog og mark alene eller sammen, bading i elva. Sykler lånes ut.
16.00 – 17.45 Meditasjon
18.00 – 19.00 Middag
19.30 – 21.00 Undervisning og praksis

Når været tillater det vil vi gjøre Qigong- og mindfulnessøvelser utendørs.

Retreatet er en reise innover i deg selv i ditt eget tempo. Egner seg for alle, som ønsker å lærer nyttige “helseverktøy” for balanse og avspenning i kropp, sinn og sjel. Og for alle som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, og som kunne tenke seg å få en dypere forståelse av seg selv som menneske. Det er et utviklings- og inspirasjonsretreat og ikke terapi, men kan ha en terapeutisk effekt ved å gi økt forståelse og innsikt. 

Livssynsuavhengig retreat med en åndelig innfallsvinkel. Det er levende formidling, dvs deler av retreatet skapes ut fra det som oppstår mellom oss som er til stede. Du kan delta så ofte du trenger og ha stort personlig utbytte der du er, akkurat nå i livet ditt.

Veibeskrivelse:

Tog: Stopp på Audnedal stasjon. Audnedal ligger på togstrekningen mellom Kristiansand og Stavanger. Drosje videre til Prestegården. Tlf drosje: 38 25 92 26 Mob: 41 41 58 99. Turen tar ca. 15 minutter. Flere hentes ofte samtidig, gir redusert kostnad.

Buss: Ta buss til Vigeland. Drosje derfra til Prestegården.Tlf drosje: 38 25 92 26. Mob: 41 41 58 99. Turen tar ca 15 minutter.

Bil: Kjør til Vigeland, mellom Mandal og Lyngdal. Ta av mot Sveindal i rundkjøringen med fyrtårn i midten. Kjør til Vigmostad, som ligger 16 km nord for Vigeland. Du tar av mot kirka og Prestegården like før barneskolen i sentrum av bygda. Kryss elva og se Prestegården på høyre hånd når du er på broa.

Postadresse: Prestegården, Vigmostad, 4520 Lindesnes

Link til kart:

https://www.google.no/maps/@58.200297,7.338524,12z

For mer informasjon og/eller spørsmål ta kontakt.

Tilbakemeldinger fra deltakere på sommer retreat:

Annette, 49 år. Det var godt å komme hjem etter flere dager med å “lytte innover”. Jeg opplever at dagene på Prestegården har gjort meg godt. Det har satt i gang tankeprosesser som nok har lagt “til modning” en stund.

Anne Karin, 51 år. Takk for fint retreat og mange nyttige helseverktøy for kropp og sjel. Jeg har drukket vann og gått barfot i gresset nesten hver morgen siden retreaten. Barna som jeg jobber med til daglig nyter godt av gleden og entuisiasmen, som jeg bærer med meg etter retreaten. Tusen takk Susanne.

Elin, 50 år. Tusen takk for inspirerende samvær. Du er en mester i å holde kurs og formidle, se og lytte. Gooooood to know you! Takk for du er du, og nytt din suksess med dine vellukka retreats.

Hege, 38 år. Retreaten på Sørlandet gjorde så godt. Susanne ledet oss gjennom noen dager som ga rom til å åpne og lytte til hjertet. Jeg kom nærmere nuet og meg selv. Det var vakre og trygge rammer på alle måter. En gave for kropp og sjel.

Lene, 48 år. Kjære Susanne, disse dagene tar jeg med meg som en skatt. Tusen takk.

Torill, 63. Sommer retreatet var inspirerende og nærende for kropp og sjel. Stedet er vakkert og estetisk, både inne og ute. Stillheten og roen som stedet har innbyr virkelig til “Tid for Sjelen”. Anbefaler retreatet på det varmeste.