Vinter Retreat

Tid for Sjelen med Mindfulness & Qigong

Tema: Nærvær og indre stillhet

13. – 16. februar 2025

Vinteren er stillhetens årstid. Alt i naturen vender seg innover. Naturen hviler, går i dvale, sparer på kreftene sine og gjør seg klar til en ny vår, en ny begynnelse.

Som naturen vil også vi vende oppmerksomheten innover for å finne ro i kropp og sinn. Og for å utforske hva som ligger i dvale i oss og ønsker å komme frem i lyset, komme opp til overflaten og bli manifestert i det konkrete liv i tanke og i handling.

Vi vender oppmerksomheten innover for å finne ro i kropp og sinn. Vi inviterer stillheten inn, ønsker den velkommen og utforsker hvordan vi kan komme i kontakt med ro og indre stillhet og hvilke ringvirkninger det har på oss selv og vår opplevelse av Livet. Vi vil også se inn i hva som hindre oss å komme i kontakt med og bli kjent med det stille rom som finnes både i og omkring oss, og hvordan vi forholder oss til det som hindre kontakten.

Mindfulness & Qigong er virkningsfulle verktøy til å vende fokuset innover, bli stille, roe ned kropp og sinn – til å sparer på og bygge opp kreftene våre og få en dypere kontakt til det som folder seg ut i det indre liv.

Perioder med stillhet er nødvendig for å få en dypere kontakt med seg selv, andre og livets essens.

Iløpet av dagene vil vi undersøke og reflektere over disse spørsmål:

Hva kan vi lære av stillheten?

Hva skaper støy?

Hvordan kan vi forholde oss til det som skaper støy?

Hvad skjer i deg når du ikke trenger snakke med andre hele tiden?

Kan du være stille sammen med andre og med deg selv?

Kurssted:

Prestegården retreat-sted ligger helt sør i Norge, på Vigmostad i Lindesnes kommune. Tilbaketrukket fra det brusende havet og det pulserende byliv, omkranset av åser som om vinteren er kledd i hvitt. Elva Audna renner stille forbi. Det er gode muligheter for turgåing i skog og mark. Den nydelige hagen er stor og inndelt i forskjellige soner, hvor du kan finne din egen hvileplass.

Stedet byr på perfekte kursomgivelser for stillhet og hvile, refleksjon og næring for kropp og sjel.

På retreatet bor du i gjestehuset hvor alle soverom er nye, enkle og estetiske og har eget bad. Det er både enkelt- og dobbeltrom. I gjestehuset finnes også en koselig oppholdsstue med kjøkken hvor du kan lage deg en kopp te, om du ønsker det.

Det er ikke TV eller radio på stedet. Mulighet for nettilgang i hovedhuset der spisestue og oppholdsrom m.m. befinner seg.

Videoen gir et nydelig inntrykk av kursomgivelsene:

Datoer:
Ankomst Prestegården torsdag 13. februar mellom kl. 16:30 og 18:30. Retreatet slutter søndag 16. februar etter lunsjen kl.13:00. Avreise før kl.15:00.

Pris:
Ialt kr. 5.900,- som inkluderer: Undervisning, kost og losji. Tillegg for enkeltrom kr. 800,- Din plass er sikret ved innbetalt depositum kr. 1000,- Etter 13. januar er påmeldingen økonomisk bindende. Praktisk informasjon og deltakerbetingelser tilsendes ved påmelding. Du må selv sørge for din reise til og fra retreat-stedet.

Påmeldingsfrist:
Senest 13. januar 2025. Etter det ta kontakt for evt. ledig plass.

Retreatet inneholder:

 • Enkle yoga- og pusteøvelser.
 • Nærværs-trening med Mindfulness og Qigong
 • Å finne indre ro og stillhet i bevegelse.
 • Energiforståelse – Qigong
 • 9 veier til ro og indre stillhet.
 • Meditasjonen: Å åpne seg for Livet.
 • Refleksjon og indre utforskning.
 • Naturen som læremester

  Program

  Program for dagene, med forbehold om endringer:

  På ankomstdagen blir det innkvartering. Mat serveres kl.18:30. Introduksjon til innhold i retreatdagene kl.19:30 – ca.21:00

  07:30 – 8:15 En god start på dagen med rolige strekkøvelser og meditasjon
  08:30 – 9:30 Frokost
  10:00 – 13:00 Undervisning, praksis og tepause
  13:00 – 16:30 Lunsj og egen tid: hvile, lese, skrive, tegne, male, lytte til musikk, fotograferer, tur i skog og mark alene eller sammen.
  16:30 – 18:00 Meditativ praksis
  18:00 – 19:00 Middag
  19:30 – 21:00 Meditativ praksis

  Retreatet er en reise innover i deg selv i ditt eget tempo. Egner seg for alle, som ønsker å lærer nyttige “helseverktøy” for balanse og avspenning i kropp, sinn og sjel. Og for alle som ønsker å bli bedre kjent med seg selv, og som kunne tenke seg å få en dypere forståelse av seg selv som menneske.

  Det er livssynsuavhengige retreats med en åndelig innfallsvinkel. Det er levende formidling, dvs deler av retreatet skapes ut fra det som oppstår mellom oss som er til stede. Du kan delta så ofte du trenger og ha stort personlig utbytte der du er, akkurat nå i livet ditt.

  Tog: Stopp på Audnedal stasjon. Audnedal ligger på togstrekningen mellom Kristiansand og Stavanger. Drosje videre til Prestegården. Tlf drosje: 38 25 92 26 Mob: 41 41 58 99. Turen tar ca. 15 minutter. Flere hentes ofte samtidig, gir redusert kostnad.

  Buss: Ta buss til Vigeland. Drosje videre til Prestegården. Tlf drosje: 38 25 92 26 Mob: 41 41 58 99. Turen tar ca. 15 minutter.

  Bil: Kjør til Vigeland, mellom Mandal og Lyngdal. Ta av mot Sveindal i rundkjøringen med fyrtårn i midten. Kjør til Vigmostad, som ligger 16 km nord for Vigeland. Du tar av mot kirka og Prestegården like før barneskolen i sentrum av bygda. Kryss elva og se Prestegården på høyre hånd når du er på broa.

  Postadresse: Prestegården, Vigmostad, 4520 Lindesnes

  Link til kart:

  https://www.google.no/maps/@58.200297,7.338524,12z

  For mer informasjon og/eller spørsmål ta kontakt.

  Tilbakemeldinger fra deltakere på retreat:

  Lilli-Anne, 53 år. Spa for Sjelen! Å delta på denne retreat er det lureste jeg noen gang har brukt penger på. Det har gitt meg mer forståelse av viktigheten av å ta vare på mitt indre sjelsliv, i stedet for å ignorere følelser forbundet med opplevelser som en til tider må gå gjennom. Dette skulle jeg gjort for mange år siden, da hadde jeg nok taklet livets utfordringer på en bedre måte.

  Anne, 42 år. Tusen takk for noen gode lærerike meditative dager i stille nærvær. Nydelige omgivelser, inspirerende undervisning og passe stor gruppe.

  Elisabeth, 38 år. Et bevisstgjørende og nyttig opphold for meg. Godt med flere dager i langsomhet med tilstedeværelse i kropp og pust. Gode verktøy å ta med seg videre i hverdagen.

  Anne, 38 år. Jeg dro på retreat på en tid da jeg lette etter altomfattende ro og stillhet. Kursstedet i seg selv er en opplevelse, en veldig fine plass i flott natur, der jeg fant alt jeg alt jeg trengte: meditasjonsøkter med passende lengde (også for de som ikke er vant med å sitte i ro en lang stund), samtaler med mennesker jeg ikke hadde truffet før, men følte jeg kunne stole på og ikke minst tid for meg selv om ettermiddagen uten forpliktelser, sosiale medier eller mobil. Jeg syntes det var spesielt spennende at vi brukte noen timer på dagen der vi ikke snakket. Det å kunne kutte ut all small talk og heller kommunisere med smil og ansikt det som var nødvendig var en helt ny erfaring.

  Kari Anne, 55. Det var en nydelig langhelg som jeg kommer til å ta med meg videre i livet og i mitt hjerte. Du vekket mange gode følelser i meg. Trenger en åpner innimellom for å sette enda mer pris på livet og faktisk kjenne på at vi er her og nå. Er så takknemlig, stolt og glad for at jeg fikk møte deg. Vi treffes igjen.

  Anita, 52. Takk for nydelige dager i stillhet og ro på flotte Prestegården. En god plass å komme til og bli fylt opp med ro og stillhet. Her var kjærlighet i veggene. Super mat. Sekken ble fylt med gode tanker, gode menneskemøter, ord og øvelser som jeg tar med meg videre på min vei. Fikk i løpet av 4 dager kjenne på hvordan pusten og stillheten gir styrke langt inn i sjela. Gleder meg å puste videre!

  Mari, 48 år. Solid og innsiktsfull veiledning. God mat. Flotte omgivelser og innlosjering. Det ble lagt til rette for å møte seg selv i den grad at retreaten ble en port inn til starten på det som ser ut for å være en positiv og varig endring i meg selv og i rutiner.

  Marit, 49 år. Jeg kunne ha skrevet en bok av et takkekort, Susanne. Men det vet du nok. Så, TAKK!